Categoria: Formació continuada

Metges i especialistes en Ciències de la Salut podran sol·licitar el reconeixement d'activitats de Desenvolupament Professional Continu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquest reconeixement es fa efectiu després del conveni signat el maig de 2021 entre la Unió Europea de Metges Especialistes (UEMS) i el Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM). Les sol·licituds s'hauran de presentar a través de la plataforma i d'acord amb els procediments establerts pel SEAFORMECel Consell Professional Mèdic Espanyol d'Acreditació per al Desenvolupament Professional Continu i Formació Mèdica Continuada.

D'acord amb el protocol signat el maig de 2021 entre la UEMS i el CGCOM, el SEAFORMEC ha iniciat el procés de reconeixement d'activitats de Desenvolupament Professional Continu de reconegut prestigi amb ECMECs, és a dir, crèdits de formació continuada en el context europeu.

A partir d'ara es podran reconèixer tres tipus d'activitats: la revisió d'articles científics i material educatiu, la publicació d'articles científics i les activitats docents en formació mèdica continuada. Aquestes activitats de Desenvolupament Professional es reconeixeran amb crèdits ECMECs, concedits per l'organisme europeu que acredita la Formació Mèdica Continuada i del Desenvolupament Professional Continu, a pesar de no ser activitats estàndard de Formació Mèdica Continuada. D'aquesta manera, tendran un reconeixement com a activitat educativa i un valor real per al Desenvolupament Professional.

Els crèdits es reconeixeran d'acord amb uns criteris que hauran de tenir en compte la qualitat de les revistes en què s'hagin realitzat les revisions o publicacions, la posició de l'autor en les publicacions i el tipus d'activitat docent.

Sol·licitants

Els metges i especialistes de Ciències de la Salut, amb nacionalitat espanyola, i els de nacionalitat d'un país membre de la UEMS col·legiats a Espanya, podran sol·licitar el reconeixement d'aquests crèdits. Així mateix, ho podran sol·licitar els metges i especialistes de les Ciències de la Salut d'un país d'Amèrica Llatina de l'entorn CONFEMEL (Confederació Mèdica Llatinoamericana i del Carib), col·legiats en el seu respectiu país o a Espanya.

Finalment, els editors de revistes de l'àmbit de les Ciències de la Salut localitzades a Espanya o a un país de l'entorn CONFEMEL podran sol·licitar, en nom dels revisors, l'acreditació de l'activitat de revisor (REV) de tots els revisors d'una o de diverses revistes.

Sol·licituds

Les sol·licituds s'hauran de fer a través de la plataforma i d'acord amb els procediments establerts per la SEAFORMEC. Les peticions podran fer-se en forma d'activitats individualitzades i paquets d'activitats i podran incloure les activitats dutes a terme en els darrers 5 anys.

Tots els interessats poden consultar els criteris i procediments per a efectuar aquestes accions d'acreditació en el següent document.

[Font: Organització Mèdica Col·legial. 29/10/2021]

[Foto: Infosalut / Curs / CC BY-NC-SA 4.0]

Calendari de formació

Desembre   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31