Categoria: Formació continuada

El conseller de Salut, Martí Sansaloni, inaugura el IX Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Neurologia Pediàtrica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Salut, Martí Sansaloni, ha inaugurat el IX Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Neurologia Pediàtrica, que tendrà lloc a Palma entre els dies 11 i 14 de juny de 2014. El conseller ha estat acompanyat per la presidenta del Comitè Organitzador, Esther Cardo, i el president de la Societat Espanyola de Neurologia Pediàtrica, Francisco Javier López.

Al IX Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Neurologia Pediàtrica s’exposaran temes de rellevància cabdal, com ara el tractament de les malalties neurometabòliques, els avenços en el trastorn del neurodesenvolupament, la displàsia cerebel·losa o la síndrome de Rasmussen. Es parlarà també de malalties neuromusculars, epilèpsies refractàries, trastorns generalitzats del desenvolupament, la síndrome de Jacobsen o la síndrome del cromosoma X fràgil.

La neuropediatria és una subespecialitat que, tot i que encara no està reconeguda, té una gran demanda, tant pel nombre de pacients com per les múltiples i complexes patologies que abraça. A l’Hospital Universitari Son Espases es varen produir 260 ingressos de neurologia pediàtrica el 2013 i més de 2.500 visites mèdiques.

El conseller de Salut ha destacat que la detecció precoç de dificultats en el desenvolupament n’afavoreix el tractament ràpid i en millora el pronòstic, i és aquí on la figura del neuropediatre adquireix un paper rellevant dins del sistema sanitari.

[Font: Conselleria de Salut. 17/06/2014]

Calendari de formació