Categoria: Formació continuada

Debat sobre el professional sanitari en l’Agència de Salut Pública en les jornades «La salut pública del nostre futur», a Can Campaner

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquestes jornades van dirigides a professionals de la salut. El dia 1 de desembre va ser segon dia del cicle de xerrades en salut pública de les Illes Balears a Can Campaner.

La Direcció General de Salut Pública i Participació organitzà, el dia 1 de desembre, a la seu de Can Campaner, el segon dia del cicle formatiu «La salut pública del nostre futur».

Durant la jornada es va debatre sobre les dades com a eina de salut i les realitats i expectatives del professional sanitari en la nova Agència de Salut Pública de les Illes Balears.

La trobada es va dividir en dues parts: en la primera, tres professionals varen dissertar sobre les dades. L’objectiu va ser aportar diferents punts de vista. 

En aquest sentit, es va fer una demostració d’EinaSalut i, concretament, com interaccionar amb la població. També es va comentar l’ús de dades obertes durant la pandèmia de la COVID-19, per acostar-se a la filosofia de les dades obertes com a font d’informació en la presa de decisions en salut.

En tercer lloc, el cap de servei de Vigilància Epidemiològica del Govern del Principat d’Astúries, a partir de la seva experiència a l’Observatori de Salut d’Astúries, va explicar l’ús actual dels observatoris de dades de salut, els avantatges, però també les seves dificultats.

En la segona part de la jornada es va debatre sobre els professionals de salut pública. Es tractaren temes com la dotació, perfils professionals del futur, multidisciplinarietat, sistemes de provisió, formació, capacitació, etc.

La propera cita del cicle de xerrades en salut pública serà el 26 de gener de 2023, en la qual es debatrà sobre la participació com a peça clau dins Salut Pública i la coordinació entre administracions per a la bona governança.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 30/11/2022]

[Foto: Can Campaner. Ajuntament de Palma]

Calendari de formació

Gener   2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31