Categoria: Formació continuada

Mig centenar de professionals participen en la darrera jornada del Cicle de Xerrades sobre el Futur de la Salut Pública

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En aquesta jornada s'han presentat les conclusions de tot el Cicle, basant-se en els qüestionaris de participació que han emplenat les entitats i persones que hi han participat.

Aquesta darrera sessió que va comptar amb la intervenció de Maria Neira, directora del Departament de Salut Pública i Ambient de l’Organització Mundial de la Salut (via telemàtica); Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, i Maria Antònia Font, directora general de Salut Pública i Participació.

El programa va arrencar el mes d’octubre i s’ha perllongat fins al passat dia 9 de març. Ha constat de quatre sessions, amb ponències i taules rodones sobre temes com ara comunicació, dades, professionals, participació i coordinació envers les polítiques i estratègies de salut pública. En la darrera sessió s’han tractat els reptes de futur de la salut pública, qüestió de la qual ha parlat Maria Neira, així com el repte de la vigilància pública, eix de la intervenció de Fernando Simón.

Per la seva banda, la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, ha explicat les conclusions extretes de les diferents intervencions dels ponents al llarg de les quatre sessions del Cicle de Xerrades sobre el Futur de la Salut Pública. Així, ha explicat la importància de crear grups de treball interdisciplinaris i intersectorials per coordinar, promoure accions, invertir en formació del personal sobre la importància de la comunicació en salut pública, millorar les eines informàtiques, crear un observatori de dades, incorporar convenis amb universitats per desenvolupar la investigació, crear una agència de salut pública, establir un pla de participació ciutadana, promoure la visió i formació One Health a tots els professionals, o establir mecanismes que permetin avaluar l’impacte en les actuacions de salut pública en la salut de la societat, entre d’altres.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 09/03/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]