Categories: Formació continuada, Premis

La XIII Jornada d'Humanització d'hospitals per a nins reuneix més de 150 professionals sanitaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El passat divendres 21 d'abril es va celebrar la XIII Jornada d'Humanització d'hospitals per a nins a l'Hospital Universitari Son Llàtzer, en la qual van participar més de 150 infermeres i altres professionals sanitaris.

La jornada va estar coorganitzada pel Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de les Illes Balears, l'Hospital Universitari Son Llàtzer, l'Hospital de Manacor i la Subdirecció d'Humanització, Atenció a l'Usuari i Formació del Servei de Salut de les Illes Balears.

El programa, realitzat per un comitè científic i organitzador format per infermeres de Balears de diferents hospitals i institucions, es va plantejar com un viatge amb destí a la humanització de la salut infantil. Va comptar amb ponències d'experts en la matèria i amb l'exposició de treballs, que van permetre als assistents conèixer noves maneres d'aplicar la humanització en la pràctica diària i en diferents àrees.

Al llarg del dia es van succeir taules rodones, en les quals diferents professionals i experts van compartir els seus coneixements i experiències d'èxit per aconseguir la humanització en l'àmbit pediàtric a través de l'adaptació dels espais i la humanització de les cures. Tot això amb el suport de l’evidència científica, que demostra que promoure la reducció de l'estrès en els infants i en els seus familiars, amb millores en l'entorn i en els procediments, és fonamental en àrees pediàtriques. Per acabar, es va dur a terme una taula rodona en la qual professionals de la salut mental van oferir eines per vetllar pel benestar dels mateixos professionals. 

El COIBA va patrocinar els premis  que varen reconèixer les millors comunicacions o pòsters de la jornada:  

Premi a la millor comunicació EIR

"Estratègies per disminuir l'ansietat de nins i famílies prèvia a intervencions quirúrgiques. Una passa més en la humanització pediàtrica", exposat per Sara Espinosa.

Premi a la millor comunicació

"Fototeràpia en família: experiència dels darrers 5 anys", presentat per la infermera Beatriz Compte.

[Font: COIBA. 25/04/2023]

[Foto: COIBA]