Categoria: Formació continuada

La Jornada de l'Estratègia d'Atenció a la Cronicitat organitzada per la Conselleria de Salut reuneix a les Balears més de 60 experts

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El director general de Gestió Econòmica i Farmàcia, César Vicente, ha inaugurat la Jornada de l’Estratègia d’Atenció a la Cronicitat de les Illes Balears, en la qual participen més de 60 experts de l’àmbit sanitari i social implicats en l’atenció a persones amb patologies cròniques.

La jornada s’estructura en blocs de treball en els quals els participants debatran sobre diferents dimensions en l’enfocament de l’atenció al pacient crònic, com ara l’organització del sistema de salut, la salut comunitària, el model assistencial, el suport a l’autocura del pacient, el suport a la presa de decisions clíniques i els sistemes d’informació.

L’objectiu de la trobada és fer una anàlisi de la situació per tal de saber com s’ha d’abordar l’atenció al pacient crònic a les Illes Balears i definir les principals línies de desenvolupament que configuraran l’Estratègia d’Atenció a la Cronicitat.

César Vicente ha destacat que el principal valor d’aquesta Estratègia és ser un instrument de planificació, coordinació i millora de l’atenció.

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat va aprovar el 2012 l’Estratègia per a l’Abordatge de la Cronicitat en el Sistema Nacional de Salut, un marc a partir del qual les comunitats autònomes han participat mitjançant el desenvolupament d’indicadors d’avaluació o les diferents àrees del dolor crònic, la prevenció i la promoció de la salut.