Categoria: Formació continuada

El Servei de Digestiu de l’Hospital de Manacor participa en el VIII Congrés de la Societat Balear de l'Aparell Digestiu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Digestiu de l’Hospital de Manacor ha participat en el VIII Congrés de la Societat Balear de l'Aparell Digestiu amb les comunicacions del Dr. Virgili Martos, titulada "Colitis per Clostridium difficile", i de les infermeres Zuriñe Alonso i Susana Barona, que van presentar la comunicació "El paper de la infermeria especialitzada en l'atenció al pacient amb EEII".

Zuriñe Alonso va descriure extensament el paper de la infermeria en el maneig de la malaltia inflamatòria intestinal, mentre que Susana Barona va descobrir com les infermeres actuen com a porta d'entrada i contacte amb el sistema sanitari balear, tot exercint un paper clau en la coordinació de l'activitat assistencial, en la planificació i l'administració de les cures i tractaments de la EEII, en el suport psicològic del malalt i del seu entorn, en la recollida de demandes i solucions de possibles dubtes.

Aquestes infermeres tenen presents els estàndars de qualitat assistencial en el maneig de la EEII, com una eina per millorar.

Susana Barona va donar a conèixer les actuacions que desenvolupen les infermeres en la EEII als diferents hospitals de Mallorca, concretament als hospitals de Son Espases, Son Llàzter, l'Hospital d'Inca i de Manacor, que va ser el gran amfitrió de l'esdeveniment.

A més, es va presentar la Unitat Inflamatòria de l'Hospital Universitari Son Espases i de Son Llàzter; i es va assenyalar que no existeixen unitats inflamatòries als hospitals d'Inca i de Manacor; encara que en aquest darrer, en el mes de novembre s'iniciarà la marxa de la consulta d'infermeria d'estomes i la consulta monogràfica de la EEII, amb la col·laboració mèdica de la Dra. Sapiña i de la infermera Susana Barona.

[Font: Hospital de Manacor. 14/11/2014]

Calendari de formació