Categoria: Formació continuada

Salut organitza una Jornada de Salut Mental emmarcada en la celebració del Dia Mundial

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La prevenció del suïcidi i l’autocura dels professionals sanitaris varen ser els temes centrals d’aquesta Jornada, que se celebrà el passat dilluns dia 9 d'octubre.

Es varen tractar qüestions com la prevenció de la malaltia mental, la detecció primerenca, el tractament dels trastorns mentals, la necessitat de col·laboració i coordinació entre els diferents àmbits o la necessitat de l’autocura en salut mental dels professionals sanitaris.

Andoni Anseán, president de la Fundació Espanyola per a la Prevenció del Suïcidi i de la Societat Espanyola de Suicidologia, donarà una conferència en la qual va plantejar els temes crucials en aquest àmbit, com l’abordatge integral de la Prevenció del Suïcidi a les Balears.

Posteriorment, se celebrà una taula rodona sobre «Autocura i atenció als professionals», una hora de diàleg que va comptar amb la participació del president del Col·legi de Metges, Carles Recasens; el degà del Col·legi de Psicòlegs, Javier Torres; la presidenta del Col·legi d'Infermeres i Infermers de les Illes Balears, Maria José Sastre, així com amb l'aportació d'Iratxe Aguirre, coordinadora del Programa de Trastorns de la Conducta Alimentària i membre de la comissió d'Autocura de l'àrea sanitària de Ponent.

Elena Tejera, coordinadora autonòmica d’Addiccions, va presentar la taula, que va estar moderada per Oriol Lafau, coordinador autonòmic de Salut Mental.

[Font: Conselleria de Salut. 06/10/2023]

[Foto: Conselleria de Salut]

Calendari de formació

Desembre   2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31