Categoria: Formació continuada

La IBAMFIC va celebrar la Jornada d’Atenció Primària en l’Àmbit Rural

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Organitzada per la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària (IBAMFIC) i per Atenció Primària de Mallorca, la Jornada va celebrar-se el passat 9 de febrer al Teatre Municipal de Llubí, amb l’assistència de 150 professionals de la salut. Va comptar amb un extens programa multidisciplinari.

Una de les tesis principals de la Jornada va ser que la Medicina Rural és la darrera esperança de la Medicina de Família i Comunitària, ja que és l'especialitat que acosta els professionals als pacients, a les persones, perquè té la proximitat com un dels seus valors diferencials.

Durant la jornada es va parlar també de la importància de la proactivitat en la prevenció de la fragilitat i de per què la feina amb un enfocament multidisciplinari és la millor forma de prevenció des de l’Atenció Primària. Un altre dels temes tractats varen ser les maneres d’evitar l’aïllament, que és el principal focus de dificultat de la Medicina Rural.

Finalment, va proposar-se la creació d'un Grup de Treball de Medicina Rural des de la IBAMFIC, de la mà del grup consolidat de la semFYC.

Enllaços d'interès

[Font: IBAMFIC. 12/02/2024]

[Foto: IBAMFIC]