Categoria: Formació continuada

Realitzada la Jornada Projectes Zero per erradicar les infeccions a les unitats de cures intensives de les Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'objectiu de la jornada va ser donar a conèixer la incidència i la morbimortalitat associades a les infeccions relacionades amb l'assistència sanitària en els serveis de medicina intensiva, així com les mesures destinades a prevenir-ne l'aparició. 

Els dies 21 i 22 de febrer de 2024 va tenir lloc la Jornada «Projectes Zero» a l'Hospital Universitari Son Espases, organitzada per la Coordinació Autonòmica de Seguretat del Pacient del Servei de Salut de les Illes Balears, amb el lideratge d'Antonia Socias Mir, intensivista de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i referent del Programa Pacient Crític del Ministeri de Sanitat a la nostra comunitat.

A l'acte hi van assistir més de 55 persones, algunes ho varen fer presencialment i d'altres a través de la modalitat en línia. Entre ells hi va haver representants de totes les Unitats de Cures Intensives (UCIS) de les Illes Balears, tant públiques com privades, que van assistir a les següents ponències:

  • «Infeccions relacionades amb l’assistència sanitària. Implicacions per al pacient i el sistema sanitari», a càrrec de la Dra. Antonia Socias.
  • «El problema dels microorganismes multiresistents a l'àmbit de la UCI. Projecte Resistència Zero», a càrrec del Dr. Eduardo Antón.
  • «Pneumònia associada a la ventilació mecànica. Etiopatogènia i mesures per a la prevenció. Projecte Pneumònia Zero», a càrrec de la Dra. Asunción Colomar.
  • «Infecció urinària relacionada amb la sonda uretral. Etiopatogènia i mesures per a la prevenció. Projecte ITU Zero», a càrrec de Raquel Txeca, Infermera.
  • «Bacterièmia relacionada amb catèter. Etiopatogènia i mesures per a la prevenció. Projecte Bacterièmia Zero», a càrrec de Miquel Àngel Gili, Infermer.
  • «Característiques diferencials dels Projectes Zero a Pediatria», a càrrec del Dr. Joan Carles de Carles.

La trobada va estar plena de contingut i va servir perquè els líders clínics dels diferents projectes (IRAs, antibioteràpia, pneumònia, ITU, bacterièmia i UCI pediàtrica) compartissin coneixement, les últimes evidències científiques i plantegessin millores en la gestió clínica de les IRAs a les UCIS de les Illes Balears. 

Accés a les jornades

Els enregistraments de les jornades estan disponibles per a tothom, en aquest enllaç al repositori institucional d'accés obert del Sistema Sanitari Públic de les Illes Balears, Docusalutlogo docusalut 16.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears]

[Foto: Servei de Salut de les Illes Balears]