Categoria: Formació continuada

El SAMU-061 ha participat en un simulacre amb altres serveis d'urgències autonòmics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El SAMU-061 ha participat amb altres serveis d’urgències autonòmics en un simulacre d’explosió amb múltiples ferits per compartir experiències i crear vincles conjunts en l’activació de protocols. El simulacre, que ha tengut lloc a Madrid, ha estat organitzat pel SAMUR PC de Madrid i ha consistit en l’explosió d’un taller mecànic després d’impactar-hi un vehicle implicat en un accident de trànsit. Així, s’ha simulat una intervenció policial amb efectius de les forces especials que ha desembocat en un enfrontament armat i l’explosió posterior amb presències de ferits. L’exercici pretén activar els protocols d’atenció en incidents amb múltiples víctimes i s’emmarca dins les XII Jornades Municipals sobre Catàstrofes organitzades pel Servei d’Urgències Extrahospitalàries de la Comunitat de Madrid.

És important destacar que els serveis que hi participen no tenen cap tipus d’informació prèvia respecte del desenvolupament del simulacre i que es du a terme en temps real, fet que posa en relleu la seva capacitat de coordinació en situacions com ara l’atenció a les víctimes i el trasllat als diferents hospitals de referència.

Durant les Jornades, els participants també han assistit a taules rodones centrades en les diferents novetats assistencials en la pràctica diària, i l’actualització i la posada en comú de qüestions de rellevància com ara l’experiència dels diferents serveis en l’assistència de pacients afectats per la malaltia del virus de l’Ebola.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 09/10/2015]

[Foto: IB-Salut]

Calendari de formació

Mai   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31