Categoria: Formació continuada

114 persones es presenten a les proves de català de la convocatòria de l’EBAP per al personal de l’IB-Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un total de 114 treballadors i treballadores del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) es van presentar a les proves de nivells de llengua catalana B1 i B2 de la convocatòria extraordinària organitzada per l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP) per al personal de l’IB-Salut, a les quals hi havia convocades 210 persones i que es van dur a terme de manera simultània a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

La participació a les proves va ser del 54,28 % respecte al nombre de persones convocades. Es van presentar 70 examinands a Mallorca, 22 a Menorca, 15 a Eivissa i 11 a Formentera.

Es podien presentar a les proves 210 treballadors i treballadores de l’IB-Salut (136 de Mallorca, 40 de Menorca, 23 d’Eivissa i 11 de Formentera). Del total esmentat, es van examinar 87 persones del nivell B2, i 27 del nivell B1, a totes les illes.

A aquesta convocatòria extraordinària de l’EBAP només hi podia participar el personal que depèn del Servei de Salut, del qual l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) i el Consell Insular de Formentera n’haguessin acreditat una assistència mínima del 80 % als cursos de formació de llengua catalana organitzats entre els mesos d’octubre de 2017 i gener de 2018, mitjançant conveni, pel Servei de Salut i l’IEB, i pel Consell Insular de Formentera.

Les proves es van celebrar de manera simultània a cadascuna de les quatre illes, i el bloc inicial es correspon amb l’examen escrit dels nivells B1 i B2. La superació d’aquesta primera prova permetrà els examinands presentar-se a la segona i definitiva per l’obtenció del certificat: una prova oral, que per als aspirants a nivell B1 se celebrarà el dijous 3 de maig, i per als de B2 un dia més tard, divendres 4 de maig.

Per superar les proves oficials dels nivells B1 i B2 i obtenir el certificat corresponent, s’han de complir, necessàriament, dues condicions: obtenir, com a mínim, 50 punts en el total de la prova. I obtenir el mínim de puntuació exigida en tots els blocs de què consta la prova. Per rebre el certificat és necessari superar, per separat, cada bloc, independentment que s’hagin aconseguit 50 punts o més en la qualificació global.

Per a més informació sobre les proves podeu consultar la pàgina web de l’EBAP: http://ebap.caib.es

[Font: Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques. 13/04/2018]

[Foto: Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques]

Què en diu la premsa
*14/04/2018 diariodemallorca.es - Pruebas de catalán para personal sanitario.
*14/04/2018 ultimahora.es - A por el título de catalán.
*13/04/2018 canal4diario.com - 114 trabajadores del Ib-Salut se presentan a las pruebas de catalán.

Notícies relacionades a Infosalut
*27/04/2018 - L'EBAP publica les llistes de qualificacions de la prova extraordinària escrita de català.
*12/04/2018 - L'EBAP organitza una convocatòria extraordinària de proves de català per a 210 treballadors de l'IB-Salut.
*19/03/2018 - Convocatòria extraordinària de l'EBAP dels nivells B1 i B2 de català.