Categoria: Formació continuada

La USP d’Eivissa i Formentera celebra el 5 d’abril la IV Jornada d'estratègia en humanització

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Seguretat del Pacient (USP) de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera celebra el dia 5 d'abril la "IV Jornada d'estratègia en humanització" de l'atenció sanitària, amb la participació de més de 100 assistents, usuaris i professionals sanitaris.

La Jornada començarà amb un acte inaugural presidit per la directora gerent Carmen Santos, la directora d'infermeria, Noelia Azqueta, i la Dra. Paz Merino, coordinadora de la USP i cap de l'UCI.

Aquest any sota el concepte de "petites idees que contenen molt més" la USP ha posat l'atenció en projectes d'humanització que han transcendit més enllà del seu àmbit d'aplicació. Alguns d'ells són els duts a terme per Tolo Villalonga, infermer de Pediatria que ha creat un sistema de consultes d'infermeria de pediatria per racons, a més d'un projecte de promoció de la salut a través de la il·lustració que oferirà una ponència titulada "la professió a quadres ". Un altre dels ponents serà Javier Aguas, que parlarà de la Xarxa Humanitzar sobre acompanyament i voluntariat hospitalari. Manuel Pardo, infermer d'emergències i responsable de la iniciativa "L'ambulància de l'últim desig", per complir els desitjos de persones en fase terminal i que es va posar en marxa a Múrcia, oferirà una ponència sobre com humanitzar l'atenció d'emergències i urgències. Totes aquestes ponències es realitzaran al matí des de les 9 hores fins a les 13:30 hores.

Carlos Hernández, sociòleg i periodista, autor del llibre "Un intrús a la família" serà un any més el conductor i moderador de la jornada, qui a més oferirà un activitat participativa titulada "humanitzar des de l'acció", per començar la tarda.

La segona part de la Jornada posarà el focus en la humanització de dos col·lectius: les persones immigrants i les persones sordes. Marina Horrach, intèrpret de llengua de signes oferirà una xerrada sobre l'atenció a persones sordes i els problemes que es troben, per la seva banda Samia Mestasi, mediadora intercultural de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera oferirà una xerrada col·loqui acompanyada d'altres professionals sanitaris per parlar de l'experiència a Eivissa amb l'atenció a immigrants.

La jornada està oberta a professionals sanitaris i al públic en general.

Maria Costa, documentalista de l'Àrea de Salut i membre de la USP destaca que "el més important d'aquestes iniciatives d'humanització és que han estat originades per professionals que han intentat millorar l'atenció dels seus pacients i que s'han estès i arribat a altres zones. Petites idees que s'han fet molt grans, aquí és on ens hem volgut centrar en aquesta jornada per animar a tots els professionals a que duguin a terme les seves idees".

Programa.

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 25/03/2019]

[Foto: Conselleria de Salut]

Què en diu la premsa
*26/03/2019 diariodeibiza.es - Más de un centenar de inscritos en las jornadas de humanización.
*26/03/2019 noudiari.es - Can Misses celebra sus IV Jornadas de Humanización para profesionales y usuarios.

Calendari de formació

Març   2024
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31