Categoria: Formació continuada

El personal d'infermeria de l'Hospital Comarcal d'Inca aprofundeix els seus coneixements sobre suport vital avançat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Durant les últimes setmanes, a l'Hospital Comarcal d'Inca s'ha impartit un cicle sobre reanimació cardiopulmonar dirigit al personal d'infermeria. Aquesta acció formativa denominada “Curso de repaso en soporte vital avanzado para enfermería”, s'ha realitzat en tres sessions, en les quals han participat dos grups, composts per una desena de professionals.

Laura G. de Carles, metge intensivista, i Francesc Ferrer Cruz, infermer, tots dos membres de l'equip de la UCI de l'Hospital Comarcal d'Inca i instructors en suport vital avançat, han estat els encarregats d'impartir aquesta formació, que ha comptat amb la col·laboració del laboratori AstraZeneca.

L'escenari on han tingut lloc les sessions és el box de reanimació del Servei d'Urgències, amb l'objectiu d'oferir un context apte i equipat degudament per dur a terme les accions que s'inclouen en el procediment d'urgència per salvar la vida d'una persona que ha deixat de respirar o quan el seu cor ha deixat de bategar. D'aquesta manera, el programa ha inclòs una part teòrica i una altra pràctica, molt important, en la qual l'alumnat ha practicat pas a pas el procediment per administrar oxigen als pulmons i aplicar les compressions cardíaques que fan circular la sang per l'organisme, que són les actuacions imprescindibles per evitar danys permanents en el cervell o la mort en pocs minuts quan s’ocasiona un atur cardiorrespiratori. Així mateix, l'alumnat ha hagut de fer simulacres de diferents situacions d'urgència, com l'atenció de pacients asmátics o d'accidents de trànsit.

 
 

Calendari de formació