Categoria: Formació continuada

L’Hospital de Manacor ha organitzat el primer monogràfic sobre les mastitis infeccioses durant l’alletament

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A l’Hospital de Manacor ha tengut lloc la primera jornada monogràfica sobre les mastitis infeccioses durant l’alletament. Aquesta activitat s’enquadra en el projecte de l’Hospital per fomentar i protegir l’alletament matern, per la qual cosa compta amb el suport de la Comissió de Lactància Materna.

En el transcurs de la jornada s’ha tractat sobre temes tan importants com la creació de la microbiota mamària i les seves funcions en condicions fisiològiques, i també els factors que en propicien l’equilibri i els que l’alteren i fan que es converteixi en una disbiota (desequilibri en la microbiota), una situació que deriva en una mastitis aguda o una mastitis subclínica. Aquestes darreres variants són les menys conegudes i per això sovint són infravalorades i infradiagnosticades, cosa que determina que les mares que les pateixen decideixin deslletar els fills de manera precoç per falta d’atenció adequada.

Amb la participació de molts de professionals sanitaris, ha estat impartida pel Dr. Juan Miguel Rodríguez, que té un currículum aclaparador sobre la matèria: és professor de l’Àrea de Nutrició de la Universitat Complutense (Madrid) i coordinador del grup d’investigació "Microbiota en el període perinatal". A més, és el responsable principal de la investigació sobre la microbiota de la llet humana i de l’intestí maternoinfantil i sobre diversos probiòtics. Per un altre lloc, és autor d’un centenar de publicacions científiques en revistes de prestigi mundial i de tres patents internacionals; per tant, és un dels millors referents en el diagnòstic de les mastitis.

La Jornada ha estat inaugurat per la directora gerent de l’Hospital, Catalina Vadell, en la qual també han intervengut Jorge Tera, secretari general autonòmic del sindicat SATSE, que ha finançat l’acte, i Francesca Gelabert, supervisora de la Sala de Parts, com a organitzadora.