Categoria: Estudis i projectes

Com gestionar el peu buit en infants i adolescents

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat d'Ortopèdia Pediàtrica de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un article sobre com gestionar el peu buit en infants i adolescents. També hi ha participat l'Evelina Children's Hospital.

Ignacio Sanpera, Sandra Villafranca-Solano i Carmen Muñoz-Lopez, traumatòlegs pediàtrics de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat un article amb el títol "How to manage pes cavus in children and adolescents?" a la revista Efort Open Reviews.

El peu buit en les seves diferents formes no és una entitat patològica, sinó que és una manifestació de diferents malalties. El cavovarus, una forma de peu buit, mai s'ha de considerar una deformitat fisiològica. L'evolució del peu buit és imprevisible a causa del gran nombre d'afeccions que intervenen en la seva etiologia, així com el seu grau d'expressió variable. Al voltant del 66% dels peus buits són el resultat de malalties neurològiques subtils, que només es fan evidents més tard a la vida. Encara que la cirurgia pot no canviar la qualitat de vida, estudis recents suggereixen que poden millorar la postura del peu i reduir la inestabilitat de la marxa. L'objectiu del tractament és preservar un peu indolor, plantígrad i mòbil. El tractament consisteix a corregir la deformitat òssia preservant el moviment, i l'ús prudent de tècniques de reequilibri. L'artròdesi només ha de ser un procediment de salvament.

Referència de l'article
Sanpera I, Villafranca-Solano S, Muñoz-Lopez C, Sanpera-Iglesias J. How to manage pes cavus in children and adolescents? EFORT open Rev. 2021;6(6):510–7. doi: 10.1302/2058-5241.6.210021. PubMed PMID: 34267941.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Mikael Häggström / Pes cavus and os peroneum on lateral foot X-ray / CC0 1.0]