Categoria: Estudis i projectes

Impacte clínic i pronòstic dels valors baixos de capacitat de difusió de monòxid de carboni en pacients GOLD I MPOC

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi sobre l'impacte clínic i pronòstic dels valors baixos de capacitat de difusió de monòxid de carboni en pacients de la Global Initiative for Obstructive Lung Disease (GOLD) I MPOC. També hi han participat diferents centres.

Antonia Fuster, pneumòloga de l'Hospital Universitari de Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Clinical and Prognostic Impact of Low Diffusing Capacity for Carbon Monoxide Values in Patients With Global Initiative for Obstructive Lung Disease I COPD" a la revista Chest.

El Global Initiative for Obstructive Lung Disease (GOLD) no promou la difusió dels valors de capacitat de difusió de monòxid de carboni (DIco) en l'avaluació de la MPOC. En GOLD la fase espirométrica I en pacients amb MPOC, no s'ha explorat l'impacte clínic i pronòstic d'un baix DIco.

En GOLD I els pacients amb MPOC, la predicció d'un DIco < 60% és associat amb un augment del risc de mort i pitjor presentació clínica. S'ha de determinar quines són les causes d'aquesta associació i si es poden tractar.

Referència de l'article
de-Torres JP, O’Donnel DE, Marín JM, Cabrera C, Casanova C, Marín M, et al. Clinical and Prognostic Impact of low DLco values in patients with GOLD I COPD. Chest. 2021. doi: 10.1016/j.chest.2021.04.033. PubMed PMID: 33901498.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Espirometria / CC BY-NC-SA 4.0]