Categoria: Estudis i projectes

COVID-19 en pacients amb càncer de mama

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un subanàlisi del registre OnCovid sobre el COVID-19 en pacients amb càncer de mama. També hi han participat diferents centres internacionals.

Maria Iglesias, oncòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "COVID-19 in breast cancer patients: a subanalysis of the OnCovid registry" a la revista Therapeutic Advances in Medical Oncology.

Els pacients amb càncer tenen un alt risc de patir complicacions en COVID-19 i més mortalitat que la resta de la població. Les pacients amb càncer de mama sembla que tenen millor pronòstic quan s'infecten amb SARS-CoV2 que altres pacients.

S'informa d'una subanàlisi de l'estudi OnCovid que dona més informació detallada sobre la població amb càncer de mama.

En el context de COVID-19, les dades confirmen que les pacients amb càncer de mama sembla que tenen menys complicacions i un nivell de mortalitat de l'esperat en altres poblacions amb càncer. La majoria de les pacients amb càncer de mama poden ser tractades de forma segura de les seves neoplàsies durant la pandèmia de la SARS-CoV2. El tractament oncològic no ha tengut un impacte en el risc de complicacions de la SARS-CoV2, i, especialment en l'entorn de curació, el tractament hauria de ser modificat el menys possible.

Referència de l'article
Garrigós L, Saura C, Martinez-Vila C, Zambelli A, Bower M, Pistilli B, et al. COVID-19 in breast cancer patients: a subanalysis of the OnCovid registry. Ther Adv Med Oncol. 2021;13:175883592110534. doi: 10.1177/17588359211053416. PubMed PMID: 34777582.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Conselleria d'Afers Socials i Esports]