Categoria: Estudis i projectes

Ús de l'empagliflozina en pacients amb malaltia renal crònica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi multicèntric sobre l'ús de l'empagliflozina en pacients amb malaltia renal crònica. També hi han participat diferents centres internacionals.

Xavier Rosselló, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador del grup de Fisiopatologia i terapèutica cardiovascular de l'IdISBa, ha publicat l'article amb el títol "Empagliflozin in Patients with Chronic Kidney Disease" a la revista New England Journal of Medicine.

Els efectes de l'empagliflozina en pacients amb malaltia renal crònica que tenen risc de progressió de la malaltia no s'entenen correctament. L'assaig EMPA-KIDNEY es va dissenyar per avaluar els efectes del tractament amb empagliflozina en un rang ample d'aquests pacients.

Entre un gran rang de pacients amb malaltia crònica renal que varen tenir risc de progressió de la malaltia, la teràpia amb empagliflozina duu cap a un risc de progressió més baixa de malaltia renal o mort de causes cardiovasculars que amb placebo.

Referència de l'article
The EMPA-KIDNEY Collaborative Group, Herrington WG, Staplin N, Wanner C, Green JB, Hauske SJ, et al. Empagliflozin in Patients with Chronic Kidney Disease. N Engl J Med. 2023 Jan 12;388(2):117–27. doi: 10.1056/NEJMoa2204233. PubMed PMID: 36331190.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]