Categoria: Estudis i projectes

Evolució In vitro de la resistència al cefepime/zidebactam (WCK 5222) en Pseudomonas aeruginosa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitàri Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi la dinàmica, mecanismes, compensació de l'aptitud i l'impacte en l'eficàcia in vivo evolució In vitro de la resistència al cefepime/zidebactam (WCK 5222) en Pseudomonas aeruginosa. També hi han participat el Wockhardt Research Centre.

Isabel María Barceló, Gabriel Cabot, Sara Cortés-Lara, Laura Zamorano, Irina Sánchez-Diener, Bartolome MoyaAntonio Oliver, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "In vitro evolution of cefepime/zidebactam (WCK 5222) resistance in Pseudomonas aeruginosa: dynamics, mechanisms, fitness trade-off and impact on in vivo efficacy" a la revista Journal of Antimicrobial Chemotherapy.

L'objectiu era estudiar les dinàmiques, mecanismes i cost de fitness de la selecció de la resistència a la cefepima, zidebactam i cefepima/zidebactam en Pseudomonas aeruginosa.

El desenvolupament de la resistència a la cefepima/zidebactam en P. aeruginosa requereix mutacions múltiples de forma simultània que es varen associar a una disminució significativa de l'aptitud i la virulència.

Referència de l'article
Barceló I, Cabot G, Palwe S, Joshi P, Takalkar S, Periasamy H, et al. In vitro evolution of cefepime/zidebactam (WCK 5222) resistance in Pseudomonas aeruginosa: dynamics, mechanisms, fitness trade-off and impact on in vivo efficacy. J Antimicrob Chemother. 2021;dkab213. doi: 10.1093/jac/dkab213. PubMed PMID: 34219168.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
 
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]