Categoria: Estudis i projectes

Potencial terapèutic de les isoflavones amb émfasi en la daidzeïna

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup d'Investigació Traslacional en Envelliment i Longevitat (Grup TRIAL) i el Grup Multidisciplinar d'Oncologia Traslacional (GMOT) amb membres de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Universitat de les Illes Balears (UIB-IUNICS) han participat en la publicació d'un estudi sobre el potencial terapèutic de les isoflavones amb émfasi en la daidzeïna. També hi han participat diferents centres.

Margalida Torrens-Mas, investigadora del grup TRIAL; i Daniel Gabriel Pons, investigadors del grup GMOT, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Therapeutic Potential of Isoflavones with an Emphasis on Daidzein" a la revista Oxidative Medicine and Cellular Longevity.

La daidzeina és una isoflavona fitoestrògena que es troba en la soia i altres llegums. La composició química de la daidzeina és anàloga a la dels estrògens dels mamífers i podria ser útil amb un doble propòsit: substituir els estrògens o impedir la unió d'aquests al seu receptor (RE). Per tant, la daidzeina té efectes protectors contra un gran nombre de malalties, especialment les associades al control dels estrògens, com el càncer de mama, la diabetis, l'osteoporosi i les malalties cardiovasculars. No obstant això, la daidzeina també té altres activitats biològiques independents dels RE, com la reducció del dany oxidatiu actuant com a antioxidant, la regulació immunològica com a agent antiinflamatori i la regulació de l'apoptosi, directament relacionades amb els seus potencials efectes anticancerígens. En aquest sentit, la present revisió té com a objectiu proporcionar una anàlisi profunda de la farmacodinàmica de la daidzeina i les seves implicacions en la salut humana, des dels seus efectes més coneguts alleujant els símptomes postmenopàusics fins a les seves potencials propietats anticancerígenes i antienvelliment.

Referència de l'article
Alshehri MM, Sharifi-Rad J, Herrera-Bravo J, Jara EL, Salazar LA, Kregiel D, et al. Therapeutic Potential of Isoflavones with an Emphasis on Daidzein. Gil G, editor. Oxid Med Cell Longev. 2021;2021:1–15.oi: 10.1155/2021/6331630. PubMed PMID: 34539970.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Mikael Häggström / Llegums / CC 3.0]