Categoria: Formació especialitzada

Dotze residents d’infermeria familiar i comunitària han completat la formació a Mallorca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Atenció Primària de Mallorca els ha ofert un lloc de feina i la majoria han manifestat la voluntat de quedar-s’hi.

Durant un període formatiu de dos anys, han assolit les seves competències com a infermeres especialistes en família i comunitat per mitjà d'un programa de formació molt exigent, en el que han dut a terme rotacions a diferents nivells, com ara als centres de salut i hospitals, unitats de salut mental, a la Direcció General de Salut Pública, SAMU 061, unitats de cures pal·liatives, pediatria, Unitat de Salut de la Dona, etc.

A més, han superat un programa teoricopràctic amb competències relacionades amb la recerca, la comunicació, l'ètica professional, l'atenció a la cronicitat, etc., per poder oferir als usuaris i a la comunitat una assistència basada en la millor qualitat i seguretat possibles.

La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària d’Atenció Primària de Mallorca va rebre, per part del Ministeri de Sanitat, l’acreditació per a la formació d’especialistes en infermeria familiar i comunitària l’any 2011. Inicialment, s’oferien entre dues i quatre places de residents. D’aleshores ençà ha augmentat progressivament la seva capacitat docent fins a situar-se en les dotze places d’enguany i les vint que s’han proposat per l’any vinent.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 16/09/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Calendari de formació