Categoria: Formació especialitzada

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera rep la primera MIR de Ginecologia i una vintena de metges, farmacèutics i infermeres

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera (ASEF) rep el nombre més alt de residents dels darrers anys i formarà un 8% més especialistes que l'any 2022. A les vuit especialitats actuals se sumarà, l'any 2024, l'especialitat de Pediatria en una aposta decidida per la formació.

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha donat la benvinguda en un acte a la nova promoció de metges, infermeres i farmacèutics interns residents, MIR, EIR i FIR 2023.

La nova promoció està formada per quinze metges: onze de l'especialitat de Medicina Familiar i Comunitària, un de Farmàcia hospitalària, dos de Medicina Interna i una de Ginecologia i Obstetrícia. Pel que fa a l'àrea d'Infermeria, s'han incorporat tres infermeres d'Atenció Familiar i Comunitària i dues comares a l'especialitat obstetricoginecològica.

L'Àrea de Salut formarà enguany 68 especialistes, 58 metges i 10 infermeres, i continua creixent exponencialment, ja que duplica les dades de fa tres anys i creix un 8% respecte a les de l'any passat.

L'any passat es va complir el 30è aniversari de la formació especialitzada de l'ASEF, que compta amb set centres de salut per a la formació mèdica especialitzada de metges de Medicina Familiar i Comunitària.

Dels 68 residents, s'haurà format enguany a 41 MIR de Medicina Familiar i Comunitària, 5 de Medicina Interna, 1 d'UCI, 2 de Psiquiatria, 4 FIR (Farmacèutic Intern Resident) de l'especialitat de Farmàcia Hospitalària, 6 EIR (Infermeres Internes Residents) de l'especialitat d'Atenció Familiar i Comunitària i 4 de l'especialitat d'infermeria obstetricoginecològica.

D'altra banda, el Ministeri de Sanitat ha autoritzat la Unitat Multiprofessional de Pediatria de les Illes Balears, cosa que permetrà tenir tant pediatres com infermeres especialistes en pediatria a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera el 2024.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 24/05/2023

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]