Categoria: Formació especialitzada

Prova ACOE als residents de medicina i infermeria familiar i comunitària de Mallorca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Quaranta-set residents de primer i segon any de medicina i infermeria familiar i comunitària de Mallorca han avaluat les seves competències com a professionals per mitjà de l'avaluació clínica objectiva i estructurada (ACOE). L'ACOE, que va tenir lloc al Centre de Salut Camp Redó (Palma), consisteix en una prova en la qual es fan diferents estacions simultànies, per les quals va passant cada participant de manera sistemàtica. Aquestes estacions són reanimació cardiopulmonar, exploració física, proves complementàries, entrevista clínica, recerca bibliogràfica, procediments i un test de coneixements teòrics.

En aquesta prova han participat 22 professionals dels 10 centres de salut docents de Mallorca i dels hospitals Son Espases, Son Llàtzer i Manacor. També hi han col·laborat com a voluntaris estudiants de medicina i d'infermeria de la Universitat de les Illes Balears.

El cap d'estudis de la Unitat Docent Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària de Mallorca, Manuel Sarmiento Cruz, ha assegurat que es tracta d'una prova de gran utilitat per detectar punts de millora en les diferents competències dels residents. Ha afegit que tot i que els residents sempre es posen nerviosos, ho han passat molt bé i, en definitiva, és una gran experiència per a tots. Sarmiento ha agraït l'esforç que han fet tots els professionals i els col·laboradors i també a la Gerència d'Atenció Primària per la seva implicació en la prova.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 17/03/2017]

[Foto: IB-Salut]