Categoria: Formació especialitzada

Onze residents de salut mental han completat la seva formació a les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Onze residents de salut mental han completat la seva formació a les Illes Balears en les especialitats de psicologia clínica (2), infermeria de salut mental (5) i psiquiatria (4). L’acte de graduació ha tengut lloc a l’Hospital Psiquiàtric i ha estat organitzat per la Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental de les Illes Balears (UDMSM). És la primera vegada que es fa un acte de comiat als residents de salut mental, ja que abans s’integraven dins les diferents unitats de docència dels hospitals.

Hi ha assistit la directora general d’ Acreditació, Docència i Investigació, Marga Frontera; el gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar; el coordinador autonòmic de Salut Mental, Oriol Lafau, i la cap d’estudis de la UDMSM, M. Luz Pradana. Una vegada acabada la presentació, s’han lliurat les orles commemoratives i obsequis als onze residents.

A tota la UDMSM hi ha 32 residents, 11 dels quals han completat enguany la seva formació. La UDMSM es considera multiprofessional perquè forma residents de tres especialitats (psiquiatria, psicologia clínica i infermeria de salut mental). Es va acreditar com a tal a les Illes Balears el setembre de 2010.

Els metges interns residents (MIR) i els psicòlegs interns residents (PIR) tenen una formació de quatre anys, i la dels infermers interns residents (IIR) dura dos anys. El sistema de formació dels especialistes per mitjà de la residència els assegura una formació de qualitat, ja que es formen al mateix sistema del qual després formaran part. Els residents de salut mental fan l’aprenentatge amb una rotació per diversos dispositius hospitalaris i comunitaris, cosa que els permet formar-se en tots els aspectes necessaris per prestar correctament assistència als pacients de salut mental i als seus familiars.

[Font: Conselleria de Salut. 16/05/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]

Què en diu la premsa
*17/05/2018 noticiasmallorca.es - Un total de 11 residentes de especialidades de salud mental completan su formación en Baleares.
*16/05/2018 gentedigital.es - Un total de 11 residentes de especialidades de salud mental completan su formación en Baleares.