Categoria: Formació especialitzada

16 dels 18 metges de família que han completat la formació a Mallorca hi queden a fer feina

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

16 dels 18 metges de família que han completat la formació a Mallorca han decidit quedar-hi a fer feina. Del total de facultatius que han triat les Illes Balears com a destinació professional, 14 són de fora. Aquests formen part dels 20 residents (18 metges/metgesses i 2 infermers/infermeres, tots d’atenció primària) que han participat en l’acte de graduació de medicina i infermeria familiar i comunitària a Can Campaner.

Els 20 residents graduats enguany han completat la formació als centres de salut Trencadors (s’Arenal de Llucmajor), Sa Torre (Manacor), Camp Redó, Coll d’en Rabassa, Escola Graduada, Sant Agustí, Son Pisà i Son Serra-La Vileta (Palma).

D’altra banda, els 4 residents graduats en medicina familiar i comunitària a Menorca i a les Pitiüses també han decidit quedar-hi a fer feina, concretament 1 a Menorca i 3 a les Pitiüses. Així doncs, 20 dels 22 metges de família que s’han format a les Illes Balears han decidit quedar-hi.

A l’acte de graduació han assistit el gerent d’Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey; la directora mèdica d’Atenció Primària, Antònia Roca, i el cap d’estudis i la presidenta de la Subcomissió d’Infermeria de la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària, Manuel Sarmiento i Jerònia Miralles, respectivament. Una vegada acabada la presentació, s’han lliurat als residents les orles commemoratives i diversos obsequis.

La formació dels metges interns residents (MIR) dura quatre anys, mentre que la dels infermers interns residents (IIR) en dura dos. Durant el temps de formació, l’itinerari comprèn rotacions, cursos, sessions clíniques i treballs de recerca, de salut pública i d'educació per a la salut, sempre tutoritzats pel tutor clínic del centre de salut.

La Unitat de Medicina Familiar i Comunitària de Mallorca es va crear l’any 1979 amb la primera promoció espanyola d’especialistes en medicina familiar i comunitària que es van formar pel sistema MIR. L’any 2011 es va acreditar de manera provisional com a unitat docent multiprofessional d’atenció familiar i comunitària, la qual cosa va permetre que l’any següent Mallorca pogués formar infermers en aquesta especialitat.

[Font: Conselleria de Salut. 18/05/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]