Categoria: Formació especialitzada

35.473 aspirants han optat a una de les 9.539 places de Formació Sanitària Especialitzada

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

S'ha tractat d'una oferta rècord. En total s'ha augmentat un 13,5% el nombre de places respecte al passat any (1.137 places més) i un 18,6% respecte a fa dos anys.

Totes les comunitats autònomes han vist augmentades les places de Formació Sanitària Especialitzada. Destaca, en primer lloc, Balears (39,5% d'increment), Navarra (31,5%), Extremadura (27,7%), Castella i Lleó (26,9% i Aragó (22,1%).

En concret en les especialitats de Medicina, el Ministeri i les comunitats autònomes van acordar incrementar un 10,5% les places de metge intern resident (MIR). Es convoquen així 7.512 places MIR i l'especialitat amb major oferta és Medicina Familiar i Comunitària amb un 15% més. Li segueix Pediatria, Anestesiologia i Reanimació, Medicina Interna, Obstetrícia i Ginecologia, Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu i Cardiologia.

Infermeria també compta amb un important increment. En concret un 34% i es convoquen 1.463 places. Després d'ella Farmàcia és la professió que més places ofereix (271), seguida de Psicologia (189), Biologia (51), Física (38) i Química (15).

Principals novetats

En aquesta convocatòria s'ha avançat en la presentació electrònica de les sol·licituds augmentant el nombre de professionals que han recorregut a aquesta opció. Així mateix, s'ha procedit a la gestió dels expedients mitjançant una plataforma digital que ha permès prescindir del paper en la majoria dels casos.

La prova selectiva també ha experimentat un canvi en el nombre de preguntes i la seva durada. En aquesta edició, l'examen ha tingut una durada de quatre hores i ha consistit en un qüestionari de 175 preguntes més 10 de reserva, cadascuna de les quals constarà de quatre opcions de resposta amb només una correcta. En anteriors convocatòries el qüestionari tenia 225 preguntes i l'examen durava cinc hores.

La valoració de l'expedient acadèmic ha passat de 0-4 a 0-10, tal com requerien els degans de Medicina. Amb aquest nou format el càlcul de la nota mitjana de l'expedient acadèmic es realitzarà en funció de l'escala numèrica de 0 a 10, amb expressió d'un decimal, a la qual podrà afegir-se la seva corresponent qualificació qualitativa.

[Font: Ministeri de Sanitat. 23/01/2020]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]

Notícies relacionades