Categoria: Institucions sanitàries

Es condemna l’agressió a dos tècnics del 061

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut, el Servei de Salut i la Gerència del 061 condemnen enèrgicament l’agressió que van patir el dimarts dematí dos tècnics del 061 mentre traslladaven dins l’ambulància a un pacient a l’Hospital de Formentera. Els fets han succeït després de rebre un avís per part de la policia local per atendre una urgència. L’agressió als tècnics es va produïr mentre el pacient era traslladat al centre hospitalari per ser atès.

La Conselleria de Salut, el Servei de Salut i la Gerència del 061 condemnen enèrgicament qualsevol agressió, verbal o física, als professionals del sistema sanitari públic. El Servei de Salut va activar el protocol previst per a aquests casos, oferint assistència sanitària i suport jurídic i psicològic al professional afectat.

Cal recordar que des de la reforma del Codi penal (març de 2015) el personal del sistema sanitari públic és considerat “autoritat pública”, i preveu una pena de fins a quatre anys de presó per a l’agressor. El Servei de Salut exigirà el màxim rigor en l’aplicació de la llei.

[Font: Conselleria de Salut. 02/07/2019]

[Foto: Infosalut / Ambulància del 061 / CC BY-NC-SA 4.0]

Què en diu a premsa
*03/07/2019 periodicodeibiza - Un paciente agrede a dos técnicos del 061 durante el traslado al hospital de Formentera.
*03/07/2019 diariodemallorca.es - Un enfermo agrede a dos sanitarios en Formentera.
*02/07/2019 ultimahora.es - Un paciente agrede a dos técnicos del 061 en Formentera.