Categoria: Estudis i projectes

Dades del registre AGAMENON

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de les dades del registre AGAMENON sobre el tractament de segona línia en càncer gàstric avançat. També hi han participat diferents centres espanyols.

Aitor Azkárate, oncòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Second-line treatment in advanced gastric cancer: Data from the Spanish AGAMENON registry" a la revista PLOS One.

Els tractaments de segona línia augmenten la supervivència general en el càncer gàstric avançat (CGA).

La població de l'estudi comprenia pacients amb CGA en el registre AGAMENON que havien rebut tractament de segona línia. L'objectiu era descriure el patró de les teràpies de segona línia administrades, la supervivència lliure de progressió després de la segona línia i la supervivència després de la progressió des de la primera línia.


Aquesta anàlisi revela la diversitat en el tractament de segona línia per al CGA, destacant l'eficàcia del paclitaxel-ramucirumab i, per a un subgrup seleccionat de pacients, la reintroducció del platí, totes dues estratègies recolzades per recents directrius clíniques.

Referència de l'article
Cotes Sanchís A, Gallego J, Hernandez R, Arrazubi V, Custodio A, Cano JM, et al. Second-line treatment in advanced gastric cancer: Data from the Spanish AGAMENON registry. PLoS ONE. 2020;15(7):e0235848. doi: 10.1371/journal.pone.0235848. PubMed PMID: 32735623.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent passejant / CC BY-NC-SA 4.0]