Categoria: Estudis i projectes

Anticipació al diagnòstic i tractament de la MPOC

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de l'editorial sobre l'anticipació al diagnòstic i tractament de la MPOC. També hi han participat diferents centres espanyols.

Borja Cosío, pneumòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'editorial amb el títol "Time for a change: anticipating the diagnosis and treatment of COPD" a la revista European Respiratory Journal.

La MPOC és un problema important de salut pública per la seva alta prevalença (sobre un 10% de la població adulta), l'augment de la incidència (probablement relacionada amb l'edat de la població), associada a la morbi-mortalitat (és actualment la tercera principal causa de mortalitat a escala mundial), amb costs personals, socials i econòmics, és el moment d'un canvi que anticipi el diagnòstic i tractament de la malaltia.

Referència de l'article
Agusti A, Alcazar B, Cosio B, Echave JM, Faner R, Izquierdo JL, et al. Time for a change: anticipating the diagnosis and treatment of COPD. Eur Respir J. 2020;56(1). doi: 10.1183/13993003.02104-2020. PubMed PMID: 31523756.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Parella gran / CC BY-NC-SA 4.0]