Categoria: Estudis i projectes

La dapsona va reduir la desmielinització induïda per la cuprizona a través de la focalització de Nrf2 i IKB en ratolins C57BL/6

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) amb membres de la Universitat de les Illes Balears, de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el CIBEROBN, junt amb la la Tehran University of Medical Sciences, la Kermanshah University of Medical Sciences, la Shahrekord University of Medical Sciences, la Universidad Central de Chile i la Universidad de Santiago de Compostela, han publicat un estudi sobre com la dapsona va reduir la desmielinització induïda per la cuprizona a través de la focalització de Nrf2 i IKB en ratolins C57BL/6.

Antoni Sureda, investigador del Grup NUCOX, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Dapsone reduced cuprizone-induced demyelination via targeting Nrf2 and IKB in C57BL/6 mice" a la revista Iranian Journal of Basic Medical Sciences.

L'esclerosi múltiple (EM) és un trastorn inflamatori on la mielina de les cèl·lules nervioses en el sistema central nerviós està danyat. A l'estudi actual, es va avaluar l'efecte de la Dapsona (DAP) en la millora de la disfunció de la conducta i la preservació de la mielina en la cuprizona (CPZ) en el model de desmielinació induïda via direcció de Nrf2 i IKB.

Les dades recolzen el suggeriment que les propietats beneficioses de la DAP sobre la desmielinització induïda per la CPZ estan mitjançades per l'orientació de les vies Nrf2 i NF-kB.

Referència de l'article
Dehpour AR, Khaledi E, Noori T, Mohammadi-Farani A, Delphi L, Sureda A, et al. Dapsone reduced cuprizone-induced demyelination via targeting Nrf2 and IKB in C57BL/6 mice. Iran J Basic Med Sci. 2022 Jun;25(6):675–82. doi: 10.22038/IJBMS.2022.64993. PubMed PMID: 35949308.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dona amb crossa caminant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]