Categoria: Estudis i projectes

Experiències i riscos percebuts de les cambreres de pis i salut laboral

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat d'Investigació d'Atenció Primària de Mallorca i GrAPP-caIB de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat, junt amb el  RICAPPS, un estudi sobre les experiències i riscos percebuts de les cambreres de pisos d'hotel i salut en el treball.

Xènia Chela-Alvarezorcid, Oana Bulileteorcid, M Clara Vidal-Thomàsorcid i Joan Lloberaorcid, investigadores d'Atenció Primària de Mallorca i del grup GrAPP-caIB; i Encarna Garcia-Illanorcid, investigadora d'Atenció Primària de Mallorca, han publicat l'article amb el títol "Hotel housekeepers and occupational health: experiences and perceived risks" a la revista Annals of Occupational and Environmental Medicine.

Les cambreres de pis són un del grup professional més important al sector turístic; s'han descrit diferents problemes de salut relacionats amb el treball, sobretot trastorns musculoesquelètics. L'objectiu d'aquest estudi és entendre les experiències i percepcions de les cambreres de pisos d'hotel i els informadors clau de les Illes Balears sobre les condicions de la salut laboral i les estratègies utilitzades per mitigar-les.

Referència de l'article
Chela-Alvarez X, Bulilete O, Garcia-Illan E, Vidal-Thomàs Mc, Llobera J, Arenal Group. Hotel housekeepers and occupational health: experiences and perceived risks. Ann Occup Environ Med. 2022;34:e29. doi: 10.35371/aoem.2022.34.e29. PubMed PMID: 34113088.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Barnimages / housekeeping / CC0 1.0 Universal ]