Categoria: Estudis i projectes

Enquesta de la SEMERGEN i el GETECCU sobre el maneig de la malaltia inflamatòria intestinal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de l'Aparell Digestiu de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació de l'enquesta de la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària (SEMERGEN) i el Grup Espanyol de Treball de malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa (GETECCU) sobre el maneig de pacients amb malaltia inflamatòria intestinal. També hi han participat diferents centres espanyols.

Daniel Ginardorcid, digestòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Encuesta Sociedad Española de Médicos de Atención Primaria (SEMERGEN) y Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa (GETECCU) sobre el manejo de pacientes con enfermedad inflamatoria intestinal" a la revista Gastroenterología y Hepatología.

La col·laboració entre Atenció Primària (AP) i Gastroenterologia en la malaltia inflamatòria intestinal (EII en les seves sigles en castellà) és crucial per a oferir una atenció mèdica d'alta qualitat. L'objectiu del present estudi és analitzar, en l'àmbit nacional, la relació entre AP i els gastroenteròlegs amb l'objectiu de conèixer els aspectes de millora en el maneig de pacients amb EII i com poder implementar-los, per a així desenvolupar posteriorment propostes i projectes concrets entre SEMERGEN i GETECCU.

Existeixen deficiències en la relació entre AP i Gastroenterologia amb especial dedicació a l'EII que requereix els esforços de les societats científiques que els representen per a una major coordinació, amb elaboració de protocols conjunts i mitjans de comunicació àgils, ràpids i efectius.

Referència de l'article
Ginard D, Ricote M, Nos P, Pejenaute ME, Sans M, Fontanillas N, et al. Encuesta Sociedad Española de Médicos de Atención Primaria (SEMERGEN) y Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa (GETECCU) sobre el manejo de pacientes con enfermedad inflamatoria intestinal. Gastroenterol Hepatol. 2022 Nov. doi: 10.1016/j.gastrohep.2022.10.023. PubMed PMID: 36402262.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]