Categoria: Institucions sanitàries

Renovació de l'equipament del laboratori de Son Llàtzer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les obres suposen una inversió de prop de 2,3 milions d'euros i formen part del projecte de renovació tecnològica que promou el Servei de Salut en els laboratoris de tots els hospitals per dotar-los de la tecnologia més moderna i innovadora.

A les obres de millora, s'han incorporat els últims avenços tecnològics d'instrumentació de laboratori, amb una doble innovació. D'una banda, compta amb equips analitzadors Alinity, d'última generació i alt rendiment, que permeten ampliar la capacitat de càrrega de mostres, i un sistema modular que s'adapta i s'ajusta als canvis que es puguin produir quant a volum de treball. D'altra banda, disposa d'un sistema de transport de mostres intel·ligent GLP. Tot això suposa una millora dels fluxos de treball.

El sistema de transport de mostres intel·ligent GLP és un sistema d'automatització d'última generació flexible, que permet adaptar-se fàcilment a necessitats futures. El transport dels tubs de mostres dels pacients es fa mitjançant petits cotxes intel·ligents autònoms i elèctrics, que decideixen la millor ruta en funció de diversos factors de forma similar a com funciona el GPS d'un automòbil. Aquesta renovació converteix el laboratori d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Són Llàtzer en un centre de referència nacional i internacional per a la tecnologia GLP.

L'adequació d'espais realitzada ha inclòs la insonorització de part del sostre amb un material especial i una nova il·luminació per millorar l'entorn de treball, així com la instal·lació de dues cambres frigorífiques robotitzades i intel·ligents per a la conservació de reactius i mostres. Gràcies a aquests treballs de renovació, el laboratori fa una passa de qualitat en benefici de la seguretat del pacient, a més de facilitar un millor acompliment de la labor de l'equip de professionals del centre.

En el Servei d'Anàlisis Clíniques treballen 35 persones, que constitueixen un equip multidisciplinari de facultatius, tècnics de laboratori, infermers, auxiliars d'infermeria i auxiliars administratius. El laboratori de l'Hospital Universitari Són Llàtzer processa a dia d'avui una mitjana de 2.200 mostres diàries i fa 2 milions de determinacions analítiques anuals.

[Font: Presidència de Govern. 16/04/2021]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]