Categoria: Institucions sanitàries

A l’Hospital Universitari Son Espases s’operaran més de 5.000 pacients durant els mesos d’estiu, 600 pacients més que l’any 2013

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Universitari Son Espases ha programat, entre els mesos de juliol i setembre, 165 sessions quirúrgiques més que en el mateix període de l’any passat. En concret, durant aquests mesos es preveu operar a més de 5.000 pacients, 600 més que l’any 2013. D’aquesta manera, l’Hospital adequa els recursos a les necessitats assistencials del període estival. Durant els mesos d’estiu, s’acompleixen els torns de vacances dels professionals i l’activitat assistencial disminueix en general.

Entre el 16 de juliol i el 30 de setembre estan previstes 1.364 sessions quirúrgiques, 165 més que l’any passat.

 

 

 

 

 

La xifra de llits disponibles variarà en funció de les necessitats de l’Hospital amb relació al nombre d’intervencions. Totes les plantes de l’Hospital estaran operatives, fet que farà possible obrir llits de manera immediata en cas de necessitat. Amb aquesta mesura s’aconsegueixen ajustar els recursos disponibles a les necessitats reals de l’Hospital, la qual cosa permet actuar ràpidament sempre que sigui necessari, al mateix temps que s’optimitzen els recursos públics.

L’Hospital Universitari Son Espases disposarà de més llits quirúrgics per atendre l’increment previst de l’activitat quirúrgica. A més, gràcies al bon funcionament de la sectorització, Son Espases compta amb la completa disposició funcional de l’Hospital General, cosa que suposa un recurs total de 72 llits mèdics més.

Durant el pla d’estiu es mantindran tots els tractaments dels pacients oncològics, de diàlisi i dels malalts crònics que requereixin una atenció especialitzada.

Increment de l’activitat quirúrgica

L’any 2013, a l’Hospital Universitari Son Espases s’operaren 19.717 pacients i s’aconseguí un increment en el rendiment dels quiròfans de l’11,4 %, fet que va permetre reduir un 30 % la llista d’espera quirúrgica.