Categoria: Estudis i projectes

Diferències en les característiques clíniques associades a la intoxicació per cànnabis segons l'edat i el sexe del pacient

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El SAMU 061 Balears, juntament amb el Grup de treball de Toxicologia Clínica de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), han participat en la publicació d'un estudi sobre si les característiques clíniques associades a la intoxicació aguda per cànnabis difereixen segons l'edat i el sexe del pacient.

Christopher Yates, metge del SAMU 061 Balears i membre del Grup de Treball de Toxicologia Clínica de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol: "Differences in clinical features associated with cannabis intoxication in presentations to European emergency departments according to patient age and sex", a la revista Clinical Toxicology.

L'estudi investiga si les característiques clíniques associades a la intoxicació aguda per cànnabis en els pacients que acudeixen als serveis d'urgències per rebre assistència mèdica difereixen segons l'edat i el sexe del pacient.

Es conclou que la prevalença d'algunes característiques clíniques típicament associades a la intoxicació aguda per cànnabis sí que difereix segons l'edat i el sexe. Les causes d'aquestes diferències han d'investigar-se més a fons per comprendre millor la fisiopatologia de la toxicitat aguda relacionada amb el cànnabis, i poden ser rellevants, sobretot, per desenvolupar campanyes de prevenció i per al tractament en grups específics de sexe o edat.

Referència de l'article
Schmid Y, Galicia M, Vogt SB, Liechti ME, Burillo-Putze G, Dargan PI, et al. Differences in clinical features associated with cannabis intoxication in presentations to European emergency departments according to patient age and sex. Clin Toxicol. 11 abril 2022;1-8. doi: 10.1080/15563650.2022.2060116. PubMed PMID: 35404194.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Tookapik / Tobacco / Pixabay License]