Categories: Institucions sanitàries, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Son Espases va diagnosticar l’any passat 24 nous casos de càncer infantil

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La taxa de supervivènciacinc anys assoleix el 82%.

La Unitat d’Oncohematologia Pediàtrica de l’Hospital Universitari Son Espases va diagnosticar l’any passat 24 nous casos de càncer entre pacients de 0 a 18 anys, dels quals 10 van ser nens i 14 nenes. A Espanya es diagnostiquen al voltant de 1.100 casos de nens i nenes amb càncer fins als 14 anys, 1.600 si sumem els adolescents fins als 18 anys. Això suposa més de 3 diagnòstics nous al dia.

Els tipus de tumors infantils més freqüents són les leucèmies limfoblàstiques agudes (9 casos a les Balears l’any passat), seguides dels tumors cerebrals (15 casos).

La supervivència va en augment, amb una mitjana del 82% a cinc anys, segons dades del Registre Espanyol de Tumors Infantils. En algunes patologies com la leucèmia limfoblàstica aguda, pot arribar al 86% de supervivència a cinc anys.

El 15 de febrer es commemora el Dia Mundial del Càncer Infantil, una malaltia rara que suposa entre l’1% i el 2% dels casos detectats en adults, però té un gran impacte emocional sobre el pacient i sobre la seva família. És per això que a la Unitat d’Oncohematologia Pediàtrica de Son Espases metges, infermeres, auxiliars, professionals de la psicologia, mestres de l’aula escolar, pallassos de Sonrisa Médica, voluntaris i musicoterapeutes treballen conjuntament per oferir un tractament el més complet possible, perquè amb la quimioteràpia sola no n’hi ha prou.

Son Espases és l’hospital de referència per a totes les Illes Balears. Atén infants i adolescents amb càncer fins als 18 anys. La major part dels casos són de Mallorca, tot i que l’any passat hi va haver dos nens de Menorca i cinc d’Eivissa.

[Font: Conselleria de Salut. 15/02/2024]

[Font: Conselleria de Salut]