Categoria: Institucions sanitàries

El director general del Servei de Salut ha presentat els resultats de la col·laboració pública-privada en la dotació tecnològica de l’HUSE

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El director general del Servei de Salut, Miquel Tomàs, ha presentat  els resultats de la col·laboració pública-privada en la dotació tecnològica de l’Hospital Universitari Son Espases. La jornada “Valor, eficiencia y ahorro desde la tecnología y la colaboración” s’ha realitzat en el marc del XVIII Congrés Nacional d’Hospitals, celebrat els dies 19, 20 i 21 a Bilbao.

El Servei de Salut i la Divisió de Salut de GE varen implantar l’any 2010 una innovadora fórmula de col·laboració pública-privada que va permetre equipar Son Espases amb tecnologies d’avantguarda i evitar l’obsolescència dels seus equips, distribuint la inversió en diversos anys segons les necessitats. Tal com ha destacat el director general del Servei de Salut, “passam d’una relació tradicional, de client a proveïdor, a una relació que va més enllà i permet, per exemple, que durant els set anys de col·laboració es realitzin nous projectes que redundin en benefici de més seguretat per als pacients i en més eficiència de l’Hospital”.

Gràcies a aquest model de col·laboració, Son Espases ha pogut incorporar tecnologies d’avantguarda com la sala d’operacions híbrida, que permet el diagnòstic i la intervenció en el mateix moment, o sistemes que redueixen en una mitjana del 40 % la dosi de radiació de les tomografies computades (TC), especialment en infants, ancians i malalts oncològics.

Segons les mateixes dades, aquesta fórmula de col·laboració aporta importants beneficis a tots els col·lectius implicats en l’atenció sanitària:

  • Per als professionals de la salut suposa tenir accés a les millors tecnologies i a una formació adequada. Es proporciona assessorament i formació constant, la qual cosa permet optimitzar la tasca dels professionals i millorar-ne els fluxos de treball.
  • Als pacients els garanteix una atenció mèdica de qualitat i se’ls eviten, per exemple, derivacions innecessàries. A l’Àrea de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital Universitari Son Espases s’ha duplicat l’activitat de les ressonàncies, ja que s’hi han absorbit totes les que es derivaven a centres concertats i s’hi han assumit les generades per l’Hospital de Manacor.
  • Per al sistema d’atenció sanitària, la incorporació de tecnologies amb aquest model de col·laboració suposa més productivitat i un important estalvi a mitjan termini, ja que les noves tecnologies són molt més eficients (per exemple, eviten que s’hagin de repetir proves). D’altra banda, el fet que la inversió es pugui distribuir en diversos anys permet a l’Hospital gestionar millor els seus pressuposts.

Segons el director general del Servei de Salut, aquesta fórmula de col·laboració “ens ha permès dotar tecnològicament Son Espases, cosa que hauria resultat inassumible de la manera clàssica. Hem aconseguit assolir els objectius i fer millores en la productivitat, en la qualitat assistencial, en la seguretat dels pacients, en la motivació dels professionals de Son Espases i en el reforç d’algunes àrees i de la cartera de serveis”.

En la jornada també han participat el director del Servei de Salut de Castella - la Manxa, Luis Carretero, que va ser el primer gerent de Son Espases, i el director de gestió de Son Espases, Rafael Marcote.