Categoria: Institucions sanitàries

La presidenta Armengol i la consellera Gómez assisteixen a la inauguració del nou Hospital Sant Joan de Déu d’Inca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La presidenta, Francina Armengol, i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, han assistit a la inauguració de l’Hospital Sant Joan de Déu d’Inca, que començarà l’activitat assistencial de manera gradual durant aquest mes d’octubre.

La construcció d’aquest centre assistencial integrat a la xarxa d’hospitals públics de les Illes Balears -igual que l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma- ha suposat una inversió aproximada de 12 milions d’euros per part de l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu; inversió que ha estat possible gràcies a la modificació del Decret llei 3/2013 sobre la xarxa hospitalària pública, aprovat per unanimitat en el Parlament el novembre de 2017, i que permet ampliar la durada de 10 a 20 anys dels convenis singulars que manté el Servei de Salut de les Illes Balears amb els hospitals sense ànim de lucre Sant Joan de Déu i Creu Roja. 

A l’acte també hi han assistit el president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomàs; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; el superior general de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, germà Jesús Etayo; el batle d'Inca, Virgili Moreno, i el director gerent de l'Hospital, Joan Carulla. 

Les obres han complert els terminis prevists i han durat prop de 17 mesos des que es posà la primera pedra el passat 4 de juny de 2018. L’objectiu del centre és donar resposta a les necessitats de la població de l’Àrea de Salut de Tramuntana com a part de l’Estratègia de Cronicitat de la Conselleria de Salut i Consum. 

L’Hospital disposa d’una superfície total de 6.000 metres quadrats i hi treballaran més d’un centenar de professionals: compta amb 80 llits en dues unitats d’hospitalització, dues sales d’operacions, dos gimnasos de rehabilitació, un hospital de dia amb 20 places, 6 consultes externes i una unitat de diagnosi per la imatge amb ressonància magnètica. 

El nou Hospital Sant Joan de Déu d’Inca, seguint les directrius marcades per la Conselleria de Salut i Consum, mantindrà la mateixa cartera de serveis que el de Palma, com a centre de referència en rehabilitació i neurorehabilitació, geriatria i cirurgia ortopèdica i atendrà tots els veïnats de la Comarca des Raiguer de l’Àrea de Tramuntana. L’objectiu és fomentar l’autonomia, l’autocura i l’empoderament dels pacients i de les seves famílies, impulsar el caràcter integral del model d’atenció als malalts crònics i servir de model d’atenció a altres hospitals dedicats a la cronicitat. 

L’atenció a la cronicitat, objectiu estratègic

Amb aquest centre, el Govern fa una passa més en l’apropament de serveis a la ciutadania en l’àmbit de l’atenció sociosanitària, amb una atenció integral dedicada a la recuperació de l’autonomia, especialment en l’atenció a pacients amb dany cerebral i amb malalties cròniques derivades de l’envelliment. Un 15 % de la població de les Illes Balears és major de 65 anys i s’espera que d'aquí a 15 anys aquest percentatge superi el 20%. A hores d’ara, devers 10.000 persones estan identificades com a pacients amb malalties cròniques complexes a les Illes Balears.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 21/10/2019]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]