Categories: Institucions sanitàries, Qualitat

Obres d’ampliació de les instal·lacions tèrmiques de l’Hospital Psiquiàtric

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern va autoritzar la contractació de les obres d’ampliació de les instal·lacions tèrmiques de l’edifici de la Unitat Psicogeriàtrica de l’Hospital Psiquiàtric.

Es tracta d’un projecte que preveu instal·lar aparells tèrmics (fan-coils) a les habitacions i que ofereix solucions a alguns problemes en les instal·lacions de producció d’aigua calenta. L’actuació té un pressupost de licitació de 642.682 € i es podria executar en un termini de cinc mesos des de la formalització del contracte.

La Unitat Psicogeriàtrica presenta diversos aspectes millorables en matèria de climatització, principalment a les habitacions. Una de les mancances es fa palesa a l’estiu, perquè les habitacions no disposen d’aparells d’aire fred i això provoca que les temperatures interiors estiguin per damunt del que es considera confortable. Aquesta situació no es reprodueix a l’hivern, perquè les sales disposen de radiadors.

El Servei de Salut té previst executar la reforma del complex de l’Hospital Psiquiàtric l’any que ve. El pla funcional per a la rehabilitació i millora se centra principalment en la reforma integral dels pavellons Lluerna i Alfàbia, amb una previsió d’inversió de 3,4 milions d’euros per a 2020. Amb aquestes obres s’aconseguirà que ambdós pavellons tenguin espais més moderns i funcionals i habitacions més confortables. Amb les obres es posarà en marxa un projecte destinat a les persones que pateixen alguna demència associada a trastorns greus de la conducta, que necessiten un espai adequat al seu estat de salut. A més, es fan altres millores, com ara la instal·lació de panells de protecció solar i l’enllumenat exterior. Així mateix, es revisa l’estructura del club social i s’eliminen les barreres arquitectòniques.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 13/12/2019]

[Foto: Infosalut / Hospital Psiquiàtric de Palma / CC BY-NC-SA 4.0]