Categories: Institucions sanitàries, Qualitat

Es tramita el contracte d’urgència del transport sanitari aeri d’Eivissa amb Babckok

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) ha tramitat amb l’empresa Babckok el procediment de contractació d’urgència per prestar el servei de transport sanitari aeri entre les illes d’Eivissa i Formentera i les illes d’Eivissa i Mallorca, a partir d’avui divendres, a les 00.00 hores.

Aquesta mesura es la passa següent després de l’execució de la resolució administrativa del contracte amb l’empresa Eliance, concessionària del servei.

IB-Salut ha contractat amb Babckok el servei de dos helicòpters (un per unir Mallorca, Eivissa i Formentera, i un altre de reforç) que compleixen íntegrament les condicions del plec —entre altres requisits, la condició de poder fer vols en mode instrumental i en mode multipilot. Això permetrà que es continuï prestant el servei amb normalitat fins que s’adjudiqui un nou concurs del transport sanitari aeri.

Així ho ha traslladat el director de Gestió i Pressupost del Servei de Salut, Manuel Palomino, als representants dels sindicats de professionals sanitaris i de transport aeri en una reunió per informar sobre la posada en marxa del servei d’urgència.

La decisió de rescindir el contracte es va prende després que l’empresa adjudicatària notificàs el 2 de desembre al Servei de Salut que fins almanco el mes de maig de 2020 no seria possible que els dos helicòpters que formen part de la flota del servei —integrada, a més, per dos avions— complissin el requisit establert en els plecs de prescripcions tècniques de poder fer vols en mode instrumental (mode que permet els desplaçaments aeris en condicions de visibilitat escassa o nul·la) i en mode multipilot (amb dos pilots).

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 20/12/2019]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*20/12/2019 canal4diario.com - El Govern contrata de urgencia el servicio de transporte sanitario para las Pitiüses.
*20/12/2019 periodicodeibiza.es - Nueva etapa en el transporte aéreo del 061.
*20/12/2019 periodicodeibiza.es - El helicóptero sanitario de Babcok ya está en Ibiza para reemplazar a Eliance.

Notícies relacionades