Categories: Institucions sanitàries, Qualitat

Atenció Primària de Mallorca s'adhereix a la campanya global "Nursing Now"

Edifici de la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Atenció Primària de Mallorca s’ha adherit a la campaña global“Nursing Now”, un moviment global impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i el “Consell Internacional d’Infermeres” amb l’objectiu de millorar la salut i garantir la sostenibilitat dels sistemes sanitaris.

Tot això mitjançant una major implicació de les infermeres en les polítiques sanitàries a tots els nivells. Precisament, l’any 2020 ha estat designat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com l’any de les infermeres i les matrones, coincidint amb el 200 aniversari del naixement de Florence Nightingale, considerada la mare de la infermeria moderna.

Compromisos d’Atenció Primària de Mallorca

  • Treballar de manera conjunta amb el Comitè Nursing Now Balears.
  • Millorar el desenvolupament de la professió infermera.
  • Avançar en la recerca, pràctica professional i innovació infermera.
  • Impulsar el lideratge i la visibilitat de les infermeres.

L’any passat es varen adherir, entre d'altres institucions, la Conselleria de Salut.

El setembre del 2019 es va constituir el Comitè del Nursing Now Balears, amb l’objectiu de realitzar un diagnòstic de la situació a Balears i establir les propostes de millora per a l’any 2020. Aquest conclou que el desenvolupament de la professió infermera suposa una millora de la salut, promociona la igualtat de gènere i el creixement econòmic.

La situació de la població actual està marcada per l’increment de la cronicitat i l’envelliment i les desigualtats en salut lligades a la pobresa i a la condició social. Això fa cada vegada més necessari promoure els estils de vida saludables en les diferents etapes de la vida, potenciant les intervencions infermeres en promoció de la salut i prevenció de la malaltia, que són clars exemples de la necessitat d’invertir en la contractació de més professionals de la infermeria i en el seu desenvolupament ple.

[Font: Gerència d’Atenció Primària de Mallorca. 24/02/2020]

[Foto: Infosalut / CC BY-NC-SA 4.0]

Notícies relacionades