Categoria: Estudis i projectes

Acetazolamida per a pacients amb insuficiència cardíaca aguda descompensada amb sobrecàrrega de volum

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un estudi sobre l'ús de l'acetazolamida per a pacients amb insuficiència cardíaca aguda descompensada amb sobrecàrrega de volum. També hi han participat el Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares (CNIC), la Universitat de les Illes Balears (UIB), la Cleveland Clinic, el Hartcentrum Hasselt i la Hasselt University.

Xavier Rosselló, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador del grup de Fisiopatologia i terapèutica cardiovascular de l'IdISBa, han publicat l'editorial amb el títol "Acetazolamide for patients with acute decompensated heart failure with volume overload" a la revista European Heart Journal Acute Cardiovascular Care.

L'objectiu de l'assaig va ser avaluar si l'acetazolamida, un inhibidor de l'anhidrasa carbònica que redueix la reabsorció tubular proximal de sodi, pot millorar l'eficiència dels diürètics d'ansa, la qual cosa pot conduir a una descongestió major i més ràpida per a pacients amb insuficiència cardíaca aguda descompensada amb sobrecàrrega de volum.

Referència de l'article
Rossello X, Menon V, Vranckx P. Acetazolamide for patients with acute decompensated heart failure with volume overload. Eur Hear Journal Acute Cardiovasc Care. 2022 Sep 12;12(9):e065724. doi: 10.1093/ehjacc/zuac108. PubMed PMID: 36093748.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Jarmoluk / Pastillas / CC BY-SA 2.0 ]