Categoria: Qualitat

El Laboratori d’Histocompatibilitat del Servei d’Immunologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha tornat a ser acreditat per l’European Federation of Immunogenetics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Laboratori d’Histocompatibilitat del Servei d’Immunologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha tornat a ser acreditat per l’European Federation of Immunogenetics (EFI) des de l’any 1998. L’objectiu del programa d’acreditació de l’EFI és promoure la pràctica d’alta qualitat en els estudis d’histocompatibilitat i immunogenètica. L’obtenció d’aquesta acreditació és imprescindible perquè els resultats siguin reconeguts per altres laboratoris i centres de trasplantament internacionals.

El Laboratori d’Histocompatibilitat efectua l’estudi dels gens que codifiquen les molècules HLA (Human Leukocyte Antigen), que permeten triar el donant més idoni tant en el trasplantament d’òrgans sòlids com en el trasplantament de cèl·lules progenitores hematopoètiques. Per poder fer aquesta elecció, es duen a terme estudis de compatibilitat entre el receptor i els possibles donants, es determina la presència d’anticossos del donant específics i s’efectua la prova creuada prèvia al trasplantament.

El Laboratori està acreditat per fer estudis d’associació de determinades malalties amb gens HLA, així com les tipificacions de donants voluntaris inclosos en el Registre Nacional de Donants de Medul·la Òssia (REDMO).

L’any passat, el Laboratori d’Histocompatibilitat va dur a terme, entre altres estudis, 35 tipificacions de donants reals, 320 estudis de donants voluntaris de medul·la òssia, 250 tipificacions per a trasplantament emparentat de cèl·lules progenitores hematopoètiques i 1.150 estudis d’HLA associats a malalties.

[Font: Hospital Universitari Son Espases. 22/07/2014]