Categoria: Qualitat

El nou Hospital Can Misses millora els accessos amb les obres iniciades al carrer Corona

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times
El dia 15 de setembre s’han iniciat les obres a la vorera del carril de pujada (sentit Ronda E-10) del carrer Corona, unes obres que tenen com a objectiu millorar l'accessibilitat tant dels vehicles d'emergències com dels usuaris al nou Hospital Can Misses. Les obres, que tendran una durada estimada de dues a tres setmanes, es realitzaran en diferents punts del carrer Corona i estaran dirigides a millorar els accessos dels vianants i vehicles. Les zones de la vorera en què s'actuarà són a l'altura l'edifici B de Consultes Externes del nou Hospital Can Misses, davant de l'edifici D (entrada principal del nou complex hospitalari), també davant de l'edifici F i, finalment, a l'altura de l'entrada de l'hospital actual.

Una de les millores que es persegueix amb aquestes obres, coordinades amb l'Ajuntament de Vila, és la ubicació d'una parada d'autobús davant de l'edifici de Consultes Externes, mantenint la parada existent a l'altura de l'hospital actual, que permeti als pacients que utilitzin aquest mitjà de transport públic l'accés directe a l'edifici de consultes. A més, a l'altura de l'edifici F, que és on es trobarà el Servei de Rehabilitació, s'habilitarà un espai d'estacionament per a 5 ambulàncies que permetrà la descàrrega de pacients de manera lateral i posterior, evitant l'obstrucció de la calçada. Aquest espai estarà reservat per a les ambulàncies programades que transportin pacients per a rehabilitació. També es crearà una àrea de parada ràpida de vehicles davant de l'edifici D (entrada principal al nou Hospital Can Misses) que permetrà als usuaris deixar els pacients a l'entrada del nou complex hospitalari.

A més d'aquestes actuacions, s'ha dut a terme el tancament del carril de gir a l'esquerra a l'alçada del pàrquing de personal (P3) per minimitzar el risc d'obstrucció a la pujada del carrer Corona i s'habilitarà un carril de gir a l'esquerra a l'alçada de l'entrada a les noves Urgències, exclusivament per a emergències. També s'ampliaran els passos de vianants al carrer Corona i es fixaran elevats per disminuir la velocitat dels vehicles, tenint en compte que al costat l'hospital hi ha dues escoles a la mateixa via. Després de les obres quedaran tres passos de zebra elevats, davant de l'edifici B de Consultes Externes, a l'altura de l'entrada al Servei d'Urgències del nou hospital, i davant de l'hospital actual.

Durant el temps que durin les obres, quedarà limitat l'accés de vianants per la vorera del carrer Corona en sentit pujada i, probablement, en moments puntuals també quedi tallat el carril més proper a la vorera, dels dos que existeixen.

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 15/09/2014]

Notícies relacionades a Infosalut
*06/02/2015 - Can Misses culmina el trasllat ambulatori i posa en marxa l’Hospital de Dia Oncològic.