Categoria: Qualitat

Ja es pot sol·licitar cita prèvia d'Atenció Primària les 24 hores dels 365 dies de l'any

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fundació Bit, de la Conselleria d'Economia i Competitivitat, ha desenvolupat un nou sistema tecnològic per al Servei de Salut del Govern que permet agilitzar el servei d'atenció de cita prèvia d'Atenció Primària, ampliant així el seu horari a 24 hores i 365 dies l'any, fent desaparèixer el temps d'espera del ciutadà al telèfon. A partir d'ara, quan tots els operadors telefònics estiguin ocupats, una operadora virtual atendrà l'usuari.

El servei s'ha amplia als diumenges i festius i més enllà de l'horari que s'oferia fins ara, de dilluns a dissabte de 7 a 21 hores, i els ciutadans poden demanar cita prèvia telefònicament sense espera, a qualsevol hora del dia i qualsevol dia de l'any, festius inclosos.

Tal i com ha declarat Miquel Bernat, director gerent de la Fundació Bit, la fita més important d'això és augmentar la qualitat del servei que es dona al ciutadà en l'assignació de cita prèvia pel metge d'Atenció Primària. A més, ha afegit que si en una primera fase del projecte l'objectiu era reduir el temps d'espera, en aquesta nova fase es permet donar servei els 365 dies l'any i 24 hores, gràcies a l'automatització.

La Fundació Bit ha estat l'encarregada de millorar aquest sistema automàtic de cites, desenvolupant un programari específic que vincula la centraleta telefònica amb la base de dades de cites i pacients. Gràcies a aquesta tecnologia s'optimitza el servei de cita prèvia a cost zero, amb l'objectiu a llarg termini de reduir el nombre de telefonades perdudes i reduir el temps d'espera del ciutadà.

L'equip del centre d'atenció telefònica de la Fundació Bit, format per 80 operadores que treballen des del ParcBit, es veu reforçat amb una operadora virtual. A banda de les sol·licituts de cita prèvia mèdica, les operadores també atenen els ciutadans al telèfon 012 i les convocatòries de col·lectes de donants de sang, entre altres serveis. El Call Center amb el servei de cita prèvia va entrar en funcionament l'any 2002.

Les persones interessades a fer ús del nou servei d'atenció de cita prèvia d'Atenció Primària (metge, pediatre i infermera) poden seguir utilitzant els mateixos números de telèfon com fins ara, 971 437 079 o 902 079 079.

Durant el 2013 el servei de cita prèvia va atendre més de dos milions de telefonades. Aquest mateix any es concertaren 1.419.478 cites amb metges i infermeres de família. La millora del servei de cita prèvia es va posar en marxa de manera pilot el passat mes de novembre, durant el qual una mitjana diària de 450 persones reservaren la seva cita al metge mitjançant el nou sistema automatitzat.

[Font: Conselleria de Salut. 10/12/2014]