Categoria: Qualitat

La Unitat de Seguretat del Pacient de Can Misses crea un grup de joves experts en seguretat del pacient a l'IES Sa Blanca Dona

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Seguretat del Pacient de l'Hospital Can Misses ha creat un grup de joves experts en seguretat del pacient a l'IES Sa Blanca Dona d'Eivissa.

19 alumnes de 4t d'ESO formen aquest comitè d'experts que, a través de sessions mensuals, es formaran en temes relacionats amb la gestió del risc sanitari i bones pràctiques per vetllar per la seva pròpia seguretat en l'àmbit sanitari.

La Unitat de Seguretat del Pacient té com a línia estratègica durant 2016-2017 l'obertura de la seguretat del pacient a la societat i ja ha realitzat 8 sessions dirigides a ciutadans en el Consell d'Eivissa, entitat que col·labora amb aquest programa de formació. La propera xerrada es va realitzar el 26 d'octubre a la Sala de Plens del Consell d'Eivissa i va versar sobre "Drets i deures del pacient", els ponents de la qual van ser la doctora Paz Merino, Ignasi Casas i Irene Costa.

La doctora Paz Merino, cap del servei de Medicina Intensiva i coordinadora de la Unitat de Seguretat del Pacient, al costat de les referents en seguretat del pacient Maria Costa, documentalista de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, i Isabel Blas, infermera, van mantenir una primera reunió amb els joves, en la qual van repassar alguns conceptes relacionats amb la seguretat del pacient i l'anàlisi dels riscos. Es va analitzar el cas del Madrid Arena, com a exemple de situació en què la manca de controls i concatenació d'errors va donar com a resultat un greu accident.

Per a la doctora Merino "implicar els més joves ens sembla imprescindible en la nostra tasca de conscienciació a la societat en termes de seguretat del pacient i gestió de riscos. Aquest any un dels objectius era treure a la Unitat de Seguretat del Pacient de l'àmbit hospitalari i, a través de l'Escola de Seguretat del Pacient, "El pacient per la seva seguretat", i d'aquesta iniciativa ho estem aconseguint. Per a nosaltres no només és important formar-los, sinó també rebre el seu feedback i aportacions".

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 26/10/2016]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

Notícies relacionades a Infosalut
*09/05/2018 - 19 alumnes de l'IES Sa Blanca Dona volen en l'helicòpter del 061.
*15/11/2017 - La USP de l'Àrea de Salut d'Eivissa organitza una Marató de Tallers per a alumnes de batxillerat.
*27/06/2017 - Reconeixement als Joves Experts en Seguretat del Pacient a l'Hospital Can Misses.
*10/02/2017 - El grup de Joves Experts en Seguretat del Pacient es forma en emergències extrahospitalàries.