Categoria: Qualitat

Més de cinc-cents petits experts en seguretat del pacient

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Seguretat del Pacient ha format un nou grup d’alumnes d’educació infantil i d’educació primària amb l’objectiu d’ensenyar-los aspectes clau sobre la seguretat dels pacients. En aquesta ocasió, més de 150 escolars dels cursos P5 a 2n de les escoles Sa Joveria, Can Misses i Portal Nou han rebut formació en forma de tallers lúdics amb jocs i proves sobre el rentat de les mans, la polsera identificativa i les emergències extrahospitalàries.

En el marc de la iniciativa “Petits experts”, amb aquest darrer grup la Unitat de Seguretat del Pacient —conjuntament amb el SAMU 061— ha format en dos anys un total de 505 infants de deu escoles d’educació infantil i primària: Can Guerxo, Can Misses, Cas Serres, Portal Nou, Sa Bodega, Sa Joveria, Sa Real, Sant Antoni, Sant Rafel i Santa Gertrudis. 

D’una manera lúdica per mitjà de divertits jocs, Maria Costa, documentalista de l’Àrea de Salut, i Verónica de Santos, infermera de malalties infeccioses, han ensenyat als menuts com rentar-se correctament les mans i les conseqüències de no fer-ho, i també la importància de la polsera identificativa per mitjà d’un joc de recerca del braçalet. Així mateix, els alumnes han conegut el funcionament intern d’una ambulància (com ara posar en marxa la sirena i les alarmes acústiques) i, sobretot, han après que el 061 és el telèfon per a les emergències.

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 11/04/2019]

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa I Formentera]