Categories: Qualitat, Recursos humans

S'incrementa un 59% la plantilla de gestors d'emergències del SEIB112

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La plantilla de personal del centre d’operacions del Servei d’Emergències 112 (SEIB 112) s’ha incrementat recentment amb la incorporació de 13 nous gestors d’emergències i s’espera poder incorporar abans de final d’any a 9 professionals més a l’àmbit operatiu del servei.

El mes d’octubre s’iniciarà un nou procés formatiu amb l’objectiu de completar la plantilla de gestors d’emergències.

Així mateix, entre altres aspectos, es promourà la especialització del personal d’emergències mitjançant programes de formació específics d’alta qualificació.

Més de 2 milions d’euros en tecnología. Es destaquen:

En el 2019 s’ha procedit a la substitució de tota la plataforma tecnològica de veu del centre d’operacions de l’112.

Està previst procedir en els propers mesos a la substitució de tot el programari de gestió del servei. S’han actualitzar els equipaments informàtics, de comunicacions, xerxes de dades, etc.

Una altra de les inversions que s’han realitzat enguany en l’àmbit tecnològic del servei d’emergències és l’adquisició de tres drons.

Funció Pública i Modernització de l’Administració Autonòmica

Respecte a les àrees relacionades amb la Funció Pública i la Modernització, Castro ha destacat la necessitat de caminar cap a una Administració Autonòmica “eficient, transparent i sostenible” però “forta i al servei de la ciutadania”.

També ha defenssat el caire humà i amb vocació de servei públic del funcionariat i de tota la xarxa autonòmica de treballadors i treballadores públiques, amb aproximadament 4.000 persones als serveis generals de la Comunitat, 16.000 dedicades a fer efectiu el dret a la salut a les Illes Balears.

Quant a la modernització es preveu incrementar el nombre d’expedients de contractació a la seu digital, eliminar burocràcia i acostar l’administració als usuaris dels serveis.

Transparència i Participació

La Direcció General de Transparència i Bon Govern continuarà ampliant el volum de dades publicades referents a les persones que integren el Govern i l'Administració Autonòmica i millorant la qualitat i diversitat d’aquestes dades.

Pel que fa a Participació Ciutadana es vol posar en funcionament “una plataforma virtual unificada, activa i funcional per a totes les administracions de les Illes”.

[Font: Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització. 18/09/2019]

[Foto: Govern de les Illes Balears]