Categories: Qualitat, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La Conselleria de Salut i Consum posa en marxa la primera UVI mòbil pediàtrica de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum ha posat en marxa la primera UVI mòbil pediàtrica de les Illes Balears, dotada de tecnologia específicament preparada per al trasllat d’infants. L’ambulància, la segona que existeix a Espanya després de Catalunya, ha estat presentada a l’Hospital Universitari Son Espases amb la presència de la presidenta Francina Armengol, la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i el director general del Servei de Salut, Juli Fuster.

La nova UVI mòbil pediàtrica, dissenyada pels professionals de la Unitat de Transport Pediàtric i el SAMU-061, disposa d’espais més amplis per a l’estabilització del pacient, la realització de maniobres vitals o la vigilància durant el trasllat així com el trasllat en incubadora preservant la millor qualitat assistencial i la seguretat. A més, està dotada amb professionals de medicina i infermeria de l'Hospital Universitari de Son Espases i del SAMU-061 especialitzats en l’atenció al pacient pediàtric i neonatal crític.

El vehicle s’incorpora a la Unitat de Transport Pediàtric Balear, dedicada 24 hores al dia, els 365 dies de l'any, al transport terrestre i aeri en l'àmbit del territori balear i també peninsular, si el pacient requereix trasllat a altres hospitals de la península.

Concretament, la Unitat de Transport Pediàtric de Balears és l'única del país que disposa d’un protocol específic d'activació. A més, el seu és l’únic personal d'unitats de transport pediàtric especialitzat que indistintament pot traslladar un pacient en ambulància, helicòpter o avió sanitari.

Al llarg de 2018, el SAMU-061 va atendre un total de 309 pacients pediàtrics, 244 urgents i 65 programats. Si es té en compte el nombre de trasllats en funció de l’hospital de destí, l’Hospital Universitari Son Espases va ser el que més en va rebre, amb 255 pacients.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 17/10/2019]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]